Zeker zijn van een tafel?

Bel nu 0345 – 61 89 01 of

Reserveer online

Omgeving

Pannenkoekenhuis in prachtige, landelijke omgeving

Pannenkoekenhuis de Stapelbakker ligt aan de rand van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, in de Betuwe. Dit eeuwenoude landgoed van ruim 900 hectare is al sinds 1734 in handen van dezelfde familie. Het is een prachtige plek, waar je je even in een andere wereld waant.

poort2

Activiteiten op het landgoed

Alle activiteiten en evenementen op het landgoed vindt u in onze agenda. Wilt u weten wat er in de omgeving te doen is in een bepaalde periode? Kijk eens bij RBT Rivierenland of Betuweroutes. Op www.bloesem.info kunt u in het voorjaar via een webcam zien of er al bloesem bloeit aan de fruitbomen in de Betuwe.

lgf2

Wandelen langs monumenten

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is een heerlijke plek om enkele dagen of weken door te brengen. Mariënwaerdt heeft 40 Rijksmonumenten, waaronder veertien monumentale hofsteden en vele hooibergen en vloedschuren. Mariënwaerdt bestaat voor een groot deel uit akkers, weiden, bossen en boomgaarden. Langs statige lanen, kronkelende dijkjes en wandelpaden kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Het grootste gedeelte van het landgoed is autovrij. Er zijn vier wandelroutes uitgezet, variërend in lengte. Voor een lekker ommetje, maar ook voor een langere tocht. De kortste route is 2,5 kilometer, de langste 12,5. De wandelroutes zijn te verkrijgen in de Landgoedwinkel op Oude Waag 21 te Beesd. Wilt u een lekkere kop koffie voor tijdens het wandelen? Dat kan! Bij de Stapelbakker verkopen wij allerlei soorten koffie to go.

huis

Fietsen door het Rivierenland

Meerdere Rivierenland- en ANWB fietsroutes komen over landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Zij laten u de Betuwe op z’n best zien, vooral in het voor- en najaar, als de fruitbomen het beeld bepalen. Vanaf de dijken en in de uiterwaarden is er vaak een schitterend zicht op de rivieren. Kolken en wielen tonen de strijd tegen het water. De verschillende dorpen die deze paden aandoen – Leerdam, Beesd, Geldermalsen, Tiel, Kesteren en Opheusden – zijn ook goed per trein bereikbaar. Pannenkoekenhuis de Stapelbakker ligt op loopafstand van NS Station Beesd. Het is een erkende Fietstop en dus een ideaal startpunt om het Rivierenland per fiets te ontdekken. Kijk hier voor diverse fietsroutes of kom naar de Landgoedwinkel op de Oude Waag 21 en laat u informeren.

omgeving

Landelijk overnachten op het landgoed

Overnachten op het landgoed kan in Bed & Breakfast De Neust, vakantiehuisje Buitenleven of in vakantieboerderij de Abtsbouwing. B&B De Neust heeft zes kamers, die te boeken zijn vanaf één tot maximaal zes nachten. Het vakantiehuisje Buitenleven is geschikt voor families of gezelschappen van zes tot acht personen en is te boeken per week, midweek of weekend. Vakantieboerderij de Abtsbouwing herbergt vier slaapkamers, twee badkamers, een flinke woonkamer en een moderne keuken. Lees hier meer over overnachten op het landgoed>>

buitenlevenhuisje

Lekker winkelen in de natuur

In de Landgoedwinkel naast Pannenkoekenhuis de Stapelbakker vindt u de biologische producten van het landgoed. Op het landgoed maken wij biologische kazen, jams, chutneys, curds, sauzen en koekjes. Ook het vlees van de Lakenvelder runderen die op het landgoed grazen, wordt in de Landgoedwinkel verkocht. Daarnaast vindt u er andere biologische producten, serviezen, kookboeken, kleding, tuingereedschap en nog veel meer leuks.

Heeft u geen tijd om langs te komen in de winkel? Geen probleem! Wij hebben ook een webshop met een ruim aanbod aan Landgoedproducten.

lgw

Vergaderen, feesten en evenementen

In de Stapelbakker kunt u terecht om uw verjaardag of een jubileum te vieren met bijvoorbeeld een brunch, buffet of high tea. Daarnaast zijn er op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt meerdere monumentale locaties te huur voor een compleet georganiseerd feest, bruiloft of receptie. Lees hier meer over de mogelijkheden. In de oude vloedschuur naast de Stapelbakker vindt u Proeflokaal Marie. Deze vloedschuur was vroeger een veilige plaats voor het vee, als Mariënwaerdt overstroomde. Vanaf juni 2019 is Proeflokaal Marie te huur als exclusieve locatie voor vergaderingen, lunches, high tea’s, borrels of diners. Hou deze pagina in de gaten, hier zetten wij z.s.m. de arrangementen op.

De chef-kok verraste ons met de goed gevulde pannenkoek van de maand

- Anton Boerma